Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Stad

Tingsrätten samlas

19 sep , 2011, 16.16 Tommy Pohjola

 

Det var inte en helt liten notis i tidningarna på vintern men en i raden av väldigt många. Brutalt.

Busschaufför misshandlades

Två unga män misstänks ha misshandlat en busschaufför på lördagskvällen i Helsingfors centrum. Chauffören ådrog sig allvarliga skador och vårdas på sjukhus.

Incidenten skedde kring klockan 21 på Elielplatsen. Enligt polisen hade chauffören bett ungdomarna flytta på sig för att ge rum för bussen, som skulle köra iväg. Då anföll de unga männen busschauffören. De ströp, slog och sparkade chauffören i huvudet. Chauffören var medvetslös då han fördes till sjukhus.

Polisen kom ifatt de 17 och 18 år gamla männen i tåget en stund senare och grep dem. FNB

I morgon samlas tingsrätten och Parkvakten är på plats. Många öppna frågor där. ”Ströp, slog och sparkade”. Sparkade! Vad rör sig i huvudet på tonåringar som nästan slår ihjäl en annan människa, mitt i stan dessutom? Det verkar finnas många vittnen. Försökte någon också ingripa?

För en månad sedan berättade vi hur några dårars beteende drabbar oss alla:

, , ,

3 kommentarer

 1. Tommy skriver:

  Sofia: De misstänkta skiljer sig inte till det yttre på något sett från säg några hundra andra elever på en valfri skolgård i Finland. Det är det jag menar. De två är normalbyggda, varken långa eller korta. Ingendera verkar särskilt kraftig. Klädsel i dag? Helt vanlig frånsett den korta stunden som teve och pressfotograferna gjorde sitt jobb. Nu vet jag lite mera om deras bakgrund men fortfarande har jag svårt att se relevansen i att redogöra för folks etniska bakgrund. Pojkarna har erkänt men de är inte dömda.

 2. Sofia skriver:

  Våldet mot busschaufførerna tas ofta upp i diskussionen om økad rasism i Finland.
  Vore det kanske då på sin plats att påpeka att detta fall inte tillhør denna kategori ? Att busschaufførern ar finlandare och de anklagade gossarna har utlandskt påbrå?
  Din beskrivning av dem på Twitter som helt helt vanliga grabbar i øvre tonåren ger kanske andra associationer? Att ’Pekka’ och ’Matti’ varit i farten?

 3. Sofia skriver:

  Har kanske ”Happy slapping” fenomenet nått Finland ?
  Ungdomar som misshandlar busschauffører , videofilmar och visar klippet på Youtube?
  Kirsten Heisig, ungdomsdomare i Berlin,tog upp detta i en problem intervju på tysk TV: http://www.youtube.com/watch?v=VOQda5kOTUo
  Kanske Heisigs modell kunde implementeras också i Finland inklusive att ungdomsbrottslingarna skulle førhøras senast inom 3 veckor efter att brottet har utførts?

Kommenteringen är stängd.