Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Stad

Förvirrande skyltning

19 sep , 2011, 12.32 Tommy Pohjola

 

Många läsare har kommenterat fredagens artikel om Båtsmansgatan. Responsen har kommit som mejl och på twitter. ”Roligt att just den här gatan uppmärksammas”, skriver någon. En annan undrar varför jag inte nämner Kaffecentralen, Kanniston leipomo och Crustum – alla kända och berömda kaféer och bagerier. Någon tycker att jag borde ha fokuserat på affärer med svensk service, gillar inte ordet ”hipp” och rasar över det engelskspråkiga uttrycket fact finding mission.

Hipp betyder alltså moderiktig, kul. Ordet är vardagligt men finns i Svenska Akademiens Ordlista. Rubrikmakaren har gjort sitt jobb och jag tycker ju själv att de båda synonymerna beskriver Båtsmansgatan riktigt bra.

Det är annars märkligt det där med respons. Många gånger kan man arbeta i evigheter med v-i-k-t-i-g-a texter om säg segregation, kollektivtrafik eller hälsovård och ingen läsare hör av sig. Sedan skriver man med glimten i ögat en liten essä om Båtsmansgatan – och man vet att man lever.

Tack!

Funderar redan på följande uppslag om klassiska Helsingforsgator. Någon föreslog Museigatan i Tölö. Det känns rätt. Själv skulle jag gärna också besöka Haga, Mejlans och Drumsö. Fler tips?

Förresten. Båtsmansgatan stavas faktiskt med ett ”S” efter ”Båt” trots att det på gästhemmets vägg i hörnet av Albertsgatan och Båtsmansgatan påstås annat… Se bifogade bilder!

Kommenteringen är stängd.