Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,metrobygget,Stad

Jukka är bekymrad

19 aug , 2016, 11.44 Tommy Pohjola

 

Jukka Mäkelä fotograferad i ämbetshuset i Esbo centrum onsdagen 17.8.2016. | FOTO: Richard Nordgren

Sommaren har varit tung i Esbo. Först var det hamnrättegången, som för övrigt får åtminstone ett mellanslut i dag klockan 12 när domen faller, och så västmetrons start som måste senareläggas på obestämd tid. Efter att den nyhetsbomben briserade fredagen i juni har den offentliga diskussionen handlat om vem som visste vad och vilket skede. Jag intervjuade tidigare Suvi Rihtniemi som är bosslady vid Helsingforsregionens trafik HRT och Jussi Pajunen som är stadsdirektör i Helsingfors. Båda säger att de inget visste men att de nog hört ”rykten” om problem. Stadsdirektören i Esbo Jukka Mäkelä som jag och foto-Richard träffade i förrgår säger samma sak – det var en överraskning. Frågan är hur det är möjligt, hur kunde senareläggningen av västmetrostarten komma som en överraskning för koncerncheferna och henne som ansvarar för kollektivtrafiken i huvudstadsregionen?

Du kan läsa intervjun med Jukka Mäkelä i HBL i början av nästa vecka.

, , ,

Kommenteringen är stängd.