Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Politik

Pajunen: Ursäkta!

30 apr , 2012, 09.54 Tommy Pohjola

 

Som jag berättade lovade NIls Torvalds (SFP) ta reda på varför barnens videohälsning i Finlandiahuset som skulle vara ”på alla språk som talas i Finland” ändå saknade svenska. Det var pinsamt och även sårande. Här firades ett i allra högsta grad svenskspråkigt Helsingfors som huvudstad. Massor med gäster.

Fadäsen kändes särskilt dårka när Torvalds berättade att SFP:s fullmäktigegrupp på förhand arbetat på jubelfestligheternas svenskspråkiga inslag med partykommissionen.

Alltså skrev han efteråt ett artigt men svavelosande brev till överborgmästare Jussi Pajunen, som nog under sitt eget tal kom ihåg att också tala på svenska.

I sitt svar till Torvalds ber Pajunen rakryggat om ursäkt för att han själv uppenbart inte gett sin stab tillräckligt tydliga anvisningar om det svenskspråkiga inslaget. Bra gjort av Nils Torvalds, rakryggat av Jussi Pajunen att snabbt be om ursäkt.

Det om det, nu går vidare.

3 kommentarer

  1. Santeri Kuittinen skriver:

    Sorry, men drar nu en billig poäng. Du har blivit utsatt för multikultimaffians godtycke.

  2. Tommy skriver:

    Finska, samiska och en hel radda språk som jag inte minns längre. Men inte på svenska, märkligt nog. Hade varit trevligt med något dagis eller en skola i exempelvis Mariehamn, Ekenäs eller Närpes.

  3. Santeri Kuittinen skriver:

    ”på alla språk som talas i Finland”
    Själv är jag lite dorka, men på vilka språk framfördes hälsningen?

Kommenteringen är stängd.