Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Politik,Stad

SDP: Ingen kohandel

26 apr , 2012, 14.39 Tommy Pohjola

 

Thomas Wallgren (SDP) och Silvia Modig (VF) är en frisk fläkt i politiken.

Thomas Wallgren ringde. Han lät bekymrad. Politiken har ett så smutsigt rykte, sade han. Wallgren berättade att han kan inte tala för Samlingspartiet och att han inser att han är part i målet, men att sossarna i alla fall har rent mjöl i påsen. ”Här har inte kohandlats.”

– Allt har gått chockerande snyggt till.

Ritva Viljanen, alltså.

Det går vilda rykten om att utnämningen av henne till biträdande stadsdirektör hänger ihop med andra utnämningar, som hennes efterträdare på Inrikesministeriet och Röddningsverkets nya chef. Jobben skulle fördelas mellan Samlingspartiet och sossarna.

Samtidigt ”är det uppenbart”, som det heter på stan, att Samlingspartiet surar för att De Gröna vågade ställa upp en egen kandidat när biträdande stadsdirektör Paula Kokkonens jobb förklarades ledigt.

Nå nu när miljöpartiet skriker efter rättvisa och talar om demokratins förfall hörs också andra röster, de som påpekar att De Gröna i det här avseendet inte är ett dugg bättre än de andra partierna.

Och en sak ska sägas om Viljanen. Med henne får stadshuset ett grymt kompetenslyft. Det hade det nog fått med Tuija Brax också men nu är det Viljanen som gäller. Hennes kunskaper i svenska ska vi förstås testa, det kommer säkert flera tillfällen till det och faktum är att jag redan i går påpekade detta för henne. Hon antog utmaningen.

Kommenteringen är stängd.