Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Har mörkret lagt sig igen?

13 Dec , 2007, 14.01 Tommy Pohjola

 

Ibland är det riktigt jäkligt tufft att stå och stirra på printern. Svårt att få ut några papper.
Men nu handlar det inte om det utan öppenhet.
Helsingfors, Vanda och Esbo har numera rätt snygga och dessutom i regel funktionella (i stället för dysfunktionella då) hemsidor. Man hittar material man inte visste att man letade efter: Pressmeddelanden, kompletta planer som lagts ut, bilder och kartor med information om allt möjligt som hänt, händer och kommer att hända. Och många tjänstemän som man talar med är faktiskt riktigt trevliga och professionella.
Men det händer ibland att man stiger in i tidsmaskinen och förlfyttas till något unket datum före Glasnost. Som i förrgår då vi ringde Esbo stad för att snacka lite tjänstebilar.
Förslaget är ju att en hel drös Esbochefer ska få tjänstebil. Sammanlagt kan det här lönepåslaget kosta esboborna över 200 000 euro i året.
På styrelsens föredragningslista är ärendet ett bland andra. Och som så ofta väcker den frågor. Då måste man ringa.
Reporter: – Hur miljövänliga är de här bilarna?
Tjänsteman: – Kan inte du återkomma när ärendet är slutbehandlat?
Suck.
Esbobilarna diskuteras för övrigt i stadsstyrelsen på måndag, igen.

Men inte är den här attityden helt konstig. Vi har ju en statsminister som sagt att medierna helst ska sluta skriva om halvfärdiga projekt. På måndag kunde HS berätta att Vanhanen i alla fall varit konsekvent. Också då han var chefredaktör för en mindre lokaltidning här i nejden var linjen att INTE skriva om halvfärdiga saker. Däremot var det helt okej att recensera berömmande olika företag t.ex. när företaget fick ny vd.
Matti Vanhanen blev invald i riksdagen 1991. Samma år lade man ned tidningen Kehäsanomat.

Kommenteringen är stängd.