Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Borgbacken blåste av spelet

24 okt , 2007, 16.49 Tommy Pohjola

 


Så här snärtig skulle den bli.
Äntligen skulle vi få en ny rockscen.
Det där konserthuset med plats för 3500 i publiken, som skulle förvandla Helsingfors till en nordisk rockmetropol typ Stockholm.
Skulle stå klart 2008.
Nu har av allt att döma Borgbacken blåst av spelet eftersom nöjesparken tröttnat på hjärntrusten vid idékläckaren PopZoo Promotions.
I stället bygger man en allaktivitetshall för seniorer. Kanske några barn får plats där också. Och kanske det här inte är en enorm förlust, Tavastia, Hartwallarenan och Ishallen och alla de där små klubbarna som öppnat de senaste åren är ju ganska rrrrrrrrrok.
Kanske förlusten är större på det immateriella planet och består av falska förhoppningar och ytterligare ett förlorat år. Kanske någon annan entusiast med bra kontakter till företagsvärlden där nödvändiga sponsorpengar hämtas hade lyckats. Kanske.
Så kanske Eicca Toppinen har rätt i sin kritik? Att det fel typer som drivit vattentornsprojektet och att Helsingfors rockliv fortsätter att suga. Dire Straits varvat med lite Uriah Heep och Kelly Clarkson.
Nyhetsgrejen hittar du här och intervjun med Eicca Toppinen här.

,

En kommentar

  1. Tommy skriver:

    Kul. Den här grejen inklusive intervjun med Eicca Toppinen citerades stort i Aamu-tv.

Kommenteringen är stängd.