Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Kanske det inte är så viktigt då

23 okt , 2007, 13.31 Tommy Pohjola

 

Om ingen svart häst galopperar in väljer Helsingfors stadsfullmäktige i morgon Hannu Penttilä (sdp) eller Osmo Soininvaara (grön) till ny biträdande stadsdirektör med ansvar för stadsplaneringsfrågor.
Jobbet är särskilt ansvarsfullt nu när Helsingfors knakar i fogarna så hårt att till och med grannkommunerna är hotade.
På grund av politiska styrkeförhållanden och, möjligen möjligen, tack vare förlegade kabinettspelregler är valet redan avgjort. Pekka Korpinen är sosse och därför ska hans efterträdare också vara det.
Trots utgångsläget har de gröna ställt upp Osmo Soininvaara. Jag vet att han själv gett sig i leken på fullt allvar men hur är det med partiet?
Som journalist har jag väntat förgäves på pressmeddelanden om hur förträfflig Soininvaara ändå är jämfört med Penttilä men icke. Jag har till och med gått så långt att jag letat upp de gröna lokalpolitikernas bloggar för att hitta det offentliga stödet men – icke. Jag har också gått in på gröna webb-anslagstavlor men också där är det no show.
Av detta ska man kanske inte dra alltför långtgående slutsatser. Vi har ju i detta blad på nyhetsplats berättat att politikerbloggar är på gott och ont. Somliga skriver utav fan, andra
inget alls och hur man än gör verkar läsarna inte vara många.
Och visst, det har arrangerats två offentliga debatter mellan kandidaterna: Det första i Sanomahuset som Hbl skrev om och som kan kännetecknas lamt och vilket fall som helst ”oavgjort” samt ett annat på Annegården i går kväll. Där var vi tyvärr inte på plats.
Ändå förvånar det hela.

Har De Gröna sjabblat bort ett tillfälle att argumentera för en mer human och innovativ stadsplanering?

Få se om de gröna ens ställer sig mangrant bakom sin ”Ode” i morgon.

FOTO: Leif Weckström / HBL

,

Kommenteringen är stängd.