Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Toris saga all?

30 maj , 2007, 15.00 Philip Teir

 

För ett tag sedan skrev jag att restaurang Tori i Rödbergen hotades av att bli av med sitt hyreskontrakt. Då sade ägaren Stiina Seppälä till mig per telefon att man inte har några planer på att lämna lokalen, som ägs av Metodistförsamlingen. I dag pratade jag dock med pastor Mika Partanen vid församlingen som verkligen bekräftar att Toris framtid ser dyster ut. Något som inte verkade bekymra honom. Enligt Partanen kommer saken att avgöras i sommar. Han säger att diskussionen förts i ett år ungefär och handlar om att kyrkan inte tycker att Toris ”image” passar, dvs man vill inte hyra en lokal till en krog. Nu hävdar Seppälä i sin tur att merparten av Toris omsättning kommer från matförsäljningen.
Men frågan är om det argumentet biter – enligt Pastor Partanen finns det redan åtminstone två alternativa verksamhetsmodeller för lokalen, bägge handlar om något slags kaféverksamhet.
Det är för övrigt mycket rykten i krogsvängarna. Ett annat gör gällande att Lost & Found på Annegatan har ett tioårskontrakt som inte kommer att förnyas av hyresvärden. Liknande rykten har florerat tidigare, och åtminstone på nattklubben dementerar man alla påståenden om vräkning.

En kommentar

  1. Anonymous skriver:

    Själv brukar jag oftast äta på Tori och det tycks de flesta göra, för maten är ju god. Och kaffet också, varför byta hyresgäst för det?

    Metodistpastorns uttalan om imageproblem är rent trams, Tori förbättrar imagen av hela kvarteret!

Kommenteringen är stängd.