Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Ett slag i ansiktet

27 maj , 2007, 18.04 Tommy Pohjola

 

Tjoff! Först en knytnäve i nyllet, sedan några välriktade sparkar i magen när offret väl ligger på marken.
Polis.
Akuten.
Sjukskrivning.
Det är av sådana otäcka ingredienser vi journalister bygger dussintals notisrubriker under året och varken vi eller läsarna fäster större uppmärksamhet vid (de ensidiga) slagsmålen.
Men sedan är det plötsligt någon man känner som råkar ut för skiten. Som på natten mot söndagen. Nu känner jag inte till alla detaljer men kollegan säger att han bara stod på Stora Robertsgatan när han kände ett slag i huvudet. Efter det är allt svart men klart är att han blev slagen och sparkad. Det var flera gärningsmän. Det var också flera vittnen. Det måste det ha varit, Stora Robertsgatan ligger mitt i nöjesdistriktet och det är hålligång dygnet runt. Ingen ingrep.
Hbl berättade för två månader sedan att det är ”oftast män i fyllan som börjar käftas och sedan slåss” och att allt flera verkar ”dricka för att bli rejält packade. Det betyder problem.” Slagsmålen är nu så många att Helsingforspolisen hoppas att länsstyrelsen som reglerar krogarnas öppettider griper in.
Säger kriminalöverkommissarie Kari Tolvanen:
– Brottsstatistiken har nått en otäck topp. Fler som rånas, fler som dödas och flera rattfyllon.
Ingen går säker i lilla Helsingfors, alltså? Nja. Det som oroar mest är att även om man har huvudet på skaft, inte krånglar det för sig eller andra och annars också är en medborgare av rang OCH ändå blir misshandlad är det tydligen ingen i den absoluta närheten som bryr sig.

Kommenteringen är stängd.