Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Ungdomscentralen sade nej

21 maj , 2007, 12.37 Tommy Pohjola

 

Husockupanterna på Skatudden kommer antagligen att tvingas lämna byggnaden vid Gördelgatan. Detta efter at ungdomscentralen tackat nej till ett hyresbud från fastighetskontoret. Det är fastighetskontoret som ansvarar för huset.
– Vi hann inte ens börja diskutera pengar. Byggnaden är i så dåligt skick att vi inte vill ha det, säger avdelningschef Kari Naalisvaara när Hbl ringer upp honom kl 12.15.
Då ska han om en halvtimme gå till Skattan för att berätta de (dåliga) nyheterna för ungdomarna.
– Vi har en ungdomsgård i grannkvarteret. Jag hoppas att det duger.
Fastighetskontoret har ingen användning för den ockuperade byggnaden men inte heller pengar att sanera och renovera. Och eftersom den är i uselt skick får man inte heller bo eller egentligen ens vistas där.
– Vi har inte ringt polisen, inte ännu. Knappast gör vi det den här veckan heller, säger fastighetskontorets chef Matti Rytkölä.

En kommentar

  1. Tommy skriver:

    Dom ska ut.Sådan är hälsningen till Skattanockupanterna från Helsingfors stadsstyrelse och lokalcentralen som förvaltar stadens fastigheter. Så nu är det bara frågan om dygn. Onsdagens möte med ungdomscentralen lär inte leda till en lösning. Efter det är det polisens tur.
    Jag ringde ockupanterna igen i dag. Första samtalet handlade om aktivisternas önskemål om att få bli intervjuade med enbart förnamnet i tdningen. Detta för att slippa bli offentligt uthängda.
    Hbl:s linje är att tidningen bara i undantagsfall publicerar anonyma intervjuer eller intervjuer med personer som inte vill uppge hela namnet. Det kan alltså vara att intervjuerna med husockupanterna på Gördelgatan 3 är slut från och med nu. Det är inte Hbl som lider utan främst ockupanterna själva. De behöver publicitet som trovärdiga talesmän kan ge dem.

Kommenteringen är stängd.