Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Eget eget rum

20 maj , 2007, 19.22 Philip Teir

 

Snabbt inlägg: Hbl besökte – äntligen – det ockuperade huset på Skatudden idag. Där har ett femtiotal ungdomar bosatt sig sedan i torsdags och röjt upp, fixat, ordnat fester och träffat nyfikna grannar. Om ni är i närheten ska ni hälsa på, så länge humöret bland aktivisterna är gott och ingen försöker köra ut dem. För det lär ju inte ta länge innan staden mobiliserar sina tjänstemän och jagar ut aktivisterna. Man önskar bara att byråkratin tog så pass mycket tid att de fick stanna åtminstone över sommaren. På vintern tröttnar de ändå – ingen vill bo i ett hus som saknar el och vatten.
Som ställföreträdande ungdomsgård är det dock inspirerande. Ett eget hus är alltid roligare än ett pingisbord.

Kommenteringen är stängd.