Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Saxon hälsar

2 maj , 2007, 16.37 Philip Teir

 


Doug Scarratt och Biff Byford vill inte stå för nära varandra. (foto: Cata Portin)

Jag är i Tallinn just nu, i huvudsak för att skriva en Eurovisionsrelaterad artikel samt recensera Pet Shop Boys i kväll.
Men jag och fotografen noterade ganska snart att vi bor på samma hotell som det brittiska hårdrocksbandet Saxon (som grundades typ 1906), som är Helsingforsaktuella på lördag.
Endast för bloggen tog Cata några bilder.
Hon bad killarna sätta sig i en fåtölj i hotellobbyn. Biff Byford, sångare och originalmedlem, var skeptisk.
– Måste vi liksom sitta i samma stol? Är det inte lite gay?
Så vi tog en bild utomhus i stället.
Jag frågade Byford om det stämmer att Saxon har ett krav på ridern att de ska ha m&m-godis; sorterade enligt färg.
– Nej, det är inte vi. Det är Van Halen, men journalisterna brukar inte lyssna särskilt bra när man berättar en historia. Speciellt inte om de är fulla. Det är väldigt länge sedan vi har ätit m&m.;
Jo, det kändes som ett Spinal Tap-ögonblick, vilket inte är en särskilt långsökt koppling – enligt Saxons gamla gitarrist Steve Dawson var en av filmens rollfigurer baserade på honom.
Bandet verkar förresten ha inrättat ett kontor här nere i lobbyn, det sitter managers, bandmedlemmar, och någon som kanske är deras tyska chaufför och tar upp sofforna. Biff Byford själv sitter och rakar sig med en elektrisk rakapparat.

Saxon spelar på Tavastia i Helsingfors på lördag tillsammans med Masterplan (GER) och Hellfueled (SWE).

En kommentar

  1. Tommy skriver:

    Haha underbart! Men Biff ljuger om m&m.; Jag intervjuade dem backstage på Nosturi för några år sedan. Jag är bombsäker på att pralinerna arrangerats i olika skålar enligt färg. Också då stod det en gök och rakade sig jämnan. Det var en av gitarristerna. Och det var en vanlig hederlig hyvel.

Kommenteringen är stängd.