Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Berätta mera!

29 apr , 2007, 14.53 Tommy Pohjola

 

Det är grävdags igen. Med sommaren kommer groparna, i centrum och lite utanför också. Personligen bryr sig Parkvakten ganska lite om vad schlagergästerna tycker om vägarbetet på Skogsbackavägen vid Hartwall Arenan men nog borde Helsingfors stad se över policyn med infoskyltarna. Varför är de så tråkiga? Varför framgår det inte tydligt i ord och bild vad de ”kommunaltekniska arbetena” leder till? Typ ”Här kommer spårvagnsskenor och så byter vi ut lite varmvattenrör för att göra invånarnas liv härligare”. Ni förstår poängen, what you see is what you get.
Men Outi Ojala, vänsterns representant i stadsstyrelsen, har helt rätt. Byggnadskontoret och stadsplaneringsverket och Sibeliusakademin och Yle och vem alla det nu är borde ha sett till att byggplatsen för musikhuset förses med ett piggt stängsel, en grann låtsasfasad, tills arbetet är färdigt. Varför är det bara Stockmann och några fastigheter längs Esplanaden som förstått PR-värdet? Gropen utanför riksdagshuset är grym. Ful. Schlagerfinal och allt.

Kommenteringen är stängd.