Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Stad

En dag med fotbollslegenderna, bara

11 jun , 2014, 16.26 Tommy Pohjola

 
Niklas Meltio arbetar med HIFK-seniorerna Matti Haahti, Torbjörn Wiik, Trygve Wahlbeck och Gary Sundberg.

Niklas Meltio arbetar med HIFK-seniorerna Matti Haahti, Torbjörn Wiik, Trygve Wahlbeck och Gary Sundberg.

Jag hoppas att ni har haft det lika trevligt på jobbet eller stugan eller var var ni nu håller hus som Krigare Meltio och Parkvakten hade i dag på Väinämöinenplanen i Tölö. Uppdraget handlar om den fotbollsturnering för 70 år fyllda lirare som arrangeras på ”Väiski” på  fredag. Den inofficiella FM-turneringen avrundas med prisutdelning på Olympiastadion i samband med division-1-matchen HIFK-Jazz. Läs mera om de stjärnpryddas Stadion-come back här.

Karlarna är munviga och även i övrigt tillräckligt viga för lite bollrullande. Med många kilometrar under motorhuven finns det förstås oändligt med historier, anekdoter och skämt som behöver berättas och förklaras. Tyvärr får bara en bråkdel plats i torsdagens HBL. Om Gary Sundberg kan man läsa mera här och Torbjörn Wiik mera här. Matti Haahti sammanfattas här och här.

HIFK, Pallo-Pojat och Kiffen (svartvita halsduken) har samarbetat för att piffa upp Väiski. Parkvakten i mitten mellan de riktiga legenderna.

Det är ingen anspråkslös buckla som står på spel i old boys-turneringen på fredagen.

Det är ingen anspråkslös buckla som står på spel i old boys-turneringen på fredagen.

 

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.