Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Stad

Nya Saluhallen, dag 1

9 jun , 2014, 14.31 Tommy Pohjola

  Gallery
Äntligen öppen igen! Anrika Saluhallen slog upp dörrarna på måndag morgon.

Äntligen öppen igen! Anrika Saluhallen slog upp dörrarna på måndag morgon.

Tiden flyr, någonstans. Men efter tre–fyra års debatt är Saluhallen renoverad och dörrarna öppna igen. Vid lunchtid på måndagen var det gott om kunder i hallen men inte för många. Det gick bra att ”turista” och hämta in dofter, lyssna och fotografera utan att ställa till det för stamgäster och riktiga utomsocknes. Vid lunchställena, där man kan antingen sätta sig vid ett bord och äta dagens rätt eller betala hämt-maten, uppstod köer.

Parkvakten tjuvlyssnade på sorlet. Folk lät glada på båda sidor av försäljningsdiskarna, på samtliga språk. Lite tandgnissel där kortläsaren inte fungerade ännu och kunden saknade kontanter men annars väldigt uppåt stämning.

Utanför Saluhallen håller måsarna hov som förut. Det stjäl mackorna direkt ur handen på intet ont anande lunchgäster som sätter sig vid kajen. Hej då, trevlig lunch utomhus! Utanför den renoverade byggnaden får man verkligen leta efter skräpkorgar. Parkeringsplatser finns det däremot gott om trots att det inte är mer än 200 meter till närmaste ”p-grotta” vid Kaserntorget. Cykelställ saknas helt.

,

Kommenteringen är stängd.