Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Stad,Trafik

Se där! Strecket!

29 apr , 2013, 17.10 Tommy Pohjola

 

Det var kämpigt. Men efter mycket marr i spalterna, här i bloggen och på twitter och efter en rad e-brev till stadshuset har Fredriksgatans körbana nu en sprillans ny spärrlinje.

Jag förklarade och förklarade, skällde och skrev och tog reda på vem som ansvarar för vad. Trafikchefen finns på stadsplaneringskontoret men det är inte hans medarbetare som flyttar på trafikmärken och målar körbanor utan byggnadskontoret. Tror att det nu gått upp för den ansvarige biträdande stadsdirektören också.

Titta på bilden. Ganska klargult det där strecket? Man kan inte missa det? Och alla med körkort vet vad spärrlinjen betyder. Lik förbannat var det minuten innan bilden togs en bil som gasade trots spärrlinjen förbi buss nummer 14 vid Stora Robertsgatans hållplats. Inte ens byggnadskontoret rår på det här dödsracet.

Hoppas att läget är lugnare vid skolan i Botby och i närheten av alla andra skolor och daghem också.

, ,

En kommentar

  1. Snöhögen skriver:

    När man tittar på Google Streetview så är det nog målat på Fredriksgatan gula streck, men de kavarteren som har hållplats är omålade! Man kanske borde också sätta upp trafikmärket 417 vid början av linjerna så skulle förarna förstå bättre (och på vintern se de också).
    De har också varit i Haga och måla gula sträck vid spårvägshållplatserna.

Kommenteringen är stängd.