Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Stad

Saknar du en krockkudde?

29 aug , 2011, 11.37 Tommy Pohjola

 

Börjar den här veckan med att läsa förra veckans polisrapporter, alltså de med bråk och olyckor som mera sällan når över nyhetströskeln. Originalen finns på Helsingforspolisens webbplats (finska) under rubriken Poliisi tiedottaa, päivittäistiedote.

Tisdagen 23.8

Högbergsgatan och Georgsgatan. Någon har sparkat sönder sidospeglarna på 21 bilar mellan klockan 4 och 4.20 på natten.

Sitratorget i Gamlas. En mopedist som inte bryr sig om polisens stoppmärke gasade iväg och äventyrade fotgängarnas säkerhet. Polisens cykelpatrull valde bort en jakt. Mopeden hade motocross-design. Föraren var klädd i mörkt och han har också mörkt krulligt hår.

Svartviksvägen, Nordsjö. En man i 30-års åldern rånade en R-kiosk. Ingen skadades men mannen hotade med skjutvapen och kom undan med en liten summa pengar,

Åboleden, Munksnäs. En 37-årig man som tappade kontrollen över sin BMW kom undan med blotta förskräckelsen då sladden på det regnblöta körunderlaget slutade med en duns i mitträcket. Också medtrafikanterna klarade sig med små plåtskador.

I hamnen stoppades en personbil som var på väg till Polen. I bilen hittade man ett tjugotal stulna krockkuddar, lika många navigatorer och ett antal mobiltelefoner och musikspelare. Stölderna har gjorts i Helsingfors, Tammerfors, Tavastehus, Lahtis och Nokia. Föraren har erkänt och häktats av tingsrätten i Helsingfors.

Onsdagen 24.8

Henriksdal. Tre ungdomar misshandlade en man. Avsikten var att råna mannen men det misslyckades. Den misshandlade lämnades liggande på gatan. Förbipasserande larmade polisen. Förövarna som greps på Lahtisvägen  fördes till polishäktet i Böle.

Norra polisdistriktet undersöker också en olycka som inträffade redan 9.8 vid tågstationen i Norra Haga. Där ramlade en kvinna med cykeln i gångtunneln. Hon slog sig så illa att hon måste opereras på Tölö sjukhus. Olyckan undersöks som ofog eftersom någon slagit sönder belysningen i gångtunneln.

Fredagen 26.8

Polisen undersöker ett inbrott på en byggplats i Boxbacka. Någon eller några bröt sig in i en barack genom att slå sönder låset. Det framgår inte vad det var för byte som gärningsmännen kom undan med.

Lördagen 27.8

Konstens natt sysselsatte polisen med bl.a. slagsmål. Polisen hade 562 uppdrag mellan klockan 18 och 6 på morgonen. Det är 138 fler än året innan.

I Malmgård stormade polisen på natten en lägenhet i ett flervåningshus efter att grannarna slagit larm om en man som går omkring med skjutvapen. Enligt ögonvittnen hade mannen avfyrat vapnet på gården. Den berusade mannen greps i lägenheten när han somnat.

Måndagen 29.8

En släpvagn som lossnade från en lastbil rammade ett trafikljus på Filarvägen i Kasberget. Olyckan skedde klockan 5.45 på morgonen.

, ,

Kommenteringen är stängd.