Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Miljö,Politik,Stad

Kiseleff har öppnat

26 maj , 2011, 15.40 Tommy Pohjola

 

Hur var det nu som den där stadsplaneringsnissen uttryckte det i Richard Quests CNN-inslag om Helsingfors: Det här är en kul stad på det sättet att när vi har så många tunnlar behöver vi sällan gräva hål i marken för att byta ut gamla risiga rör.

Nåja, tja.

Sanningen är den att Mannerheimvägen är uppgrävd på fyra fem ställen på avsnittet mellan Skillnaden och Kiasma. Sörnäs strandväg. Ska vi tala om Sörnäs strandväg? Suck nej.

Men kvarteret Elefanten förtjänar några rader. Eller rättare sagt Alexandersgatan rakt utanför. I dag öppnade ju då ”Kiseleffs basar” igen. Någon basar är det då inte längre. Snofsigt är ordet. Men också stiligt. Det blir nog bra när hela kvarteret är i skick.

Men det är trist när gatuarbeten är tajmade så att de stör öppningsceremonierna. Jag såg flera livsfarliga situationer i dag när stadsbor och turister hoppade mellan spårvagnar  och taxibilar.

Lite halvfärdigt är det inne i byggnaden också. En del av affärerna öppnar först nästa vecka, bland andra vinbaren på andra våningen.

Läs mera i fredagens papperstidning!

, ,

Kommenteringen är stängd.