Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Stad,Trafik

Hallå, ni där på perrongen!

28 feb , 2011, 07.00 Tommy Pohjola

 

Det är så här som hjärnan på bangården i Helsingfors ser ut.

Tidningens förre chefredaktör såg lite jäktad ut när vi träffades på gatan i slutet av veckan. Max Arhippainen är lugnet själv men nu har han satt sleven i en rörig soppa. Som ansiktet utåt för pälsdjursnäringen tvingas han ständigt i försvarsposition, speciellt som takorganisationen fullständigt verkar sakna en mediestrategi.

Det är lite som med VR, då.

Bolagets VD Mikael Aro är ständigt i någon teveruta och berättar varför tågen inte går som tågen borde gå. Han gör det ganska bra. Men helhetsbilden av järnvägarnas PR-operation är minst sagt svajig.

Nu har i alla fall problemen på bangården i Helsingfors lokaliserats. Bilden här ovan visar en sorts tysk dator från 1975 som styr växlar och annat viktigt där ute. Till och med Sigourney Weaver (Alienfilmerna) skulle ha svårt att förklara bort monstret.

, , ,

En kommentar

  1. zabalo skriver:

    Max Arhippainen har nog inte hunnit jobba ännu med pälsnäringen för att komma med några åsikter varken hit eller dit ?
    För att ta anställningen på ett sjunkande skepp fordrar nog en större kunskap i ämnet än ett par veckors studerande på Högholmen i Hfors ? Men månne inte Max klarar av tjänsten han blivit ombedd att sköta. Knappast blir man utsedd till detta jobb utan av ge sitt egna medgivand ??
    Han måste nog inte vara ett får i ulvakläder för att anta jobbet , tror att svårigheten ligger i att klara av ”språket(dialekten) med sin nya arbetsgivare ? Bara han nu finner en ”vargmundering ” i Svenska teaterns klädslager, så han kan kalla sej ”Akela” fast en manlig sådan ! Bara han inte tar miste på pälsarna som finns i lagret o tar ”Iors” från nalle Puh, så klarar han nog av Animalias och andra terraristgruppers attacker ?
    Om det inte lyckas med anställningen kanske Svenskis anställer honom nästa jul ifall de har Millnes pjäs på protokollet,eller något med stora stygga vargen ?

Kommenteringen är stängd.