Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Nolltolerans

19 okt , 2009, 20.04 Tommy Pohjola

 
Osmo Soininvaaras blogg

Odes två blogginlägg har lockat över 100 kommentarer.

Övergångsställe | Foto: Niklas Tallqvist

Buffert. Vid det tjocka vita strecket börjar ingenmansland eller säkerhetszonen.

Osmo Soininvaara (Grön) är sur och det förstår man. Det som hände på lördagen borde inte få ske. Är det inte bland det fösta man lär sig i bilskolan, att inte susa förbi en bil som stannat vid övergångsstället?

Bondförnuft finns ju också.

Tyvärr har polisen inte resurser att rigga kameror i varje korsning eller själv spana oftare ute i trafiken. Men det är inte heller lösningen. Så hur förändra attityderna och varför har de blivit som de är?

I tisdagens dvs morgondagen Husis får trafikplanerare, poliser och andra sakkännare ordet. Också ”mannen och kvinnan på gatan” talar.

, , , , ,

En kommentar

  1. hans skriver:

    Tänkte du på en sak? Nu nämner attityder, men lördagens tragiska incident kanske inte alls berodde på taskig attityd. Det var kanske helt enkelt ett mänskligt misstag. Och då hjälper det inte med att rigga upp en kamera för den ger inte bilisterna ett dugg bättre uppfattningsförmåga. Men javisst, så får man ju inte skriva för nu är det lynchfest och bildrullarna ska få sig…

Kommenteringen är stängd.