Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Så kan man också göra

21 maj , 2008, 13.24 Tommy Pohjola

 


Debatten om hur cykelbanor ska dras bör fortsätta. Vi redogjorde för några av problemen i Helsingfors centrum förra veckan. Krångligast, känns det som, är det på de ställen där cykelvägen löper mellan bussen och busshållplatsen. Där är det stor risk för skador också om cyklisten är försiktig.
I Stockholm är trafikplanerarna mera kreativa. ingenting hindrar att cyklisterna får en egen körfil mitt på gatan!

,

2 kommentarer

  1. Tommy skriver:

    Kan det vara så att de som planerar inte själv kör där! Hur gör de i Amsterdam? Det här luktar reportage.

  2. Jag tycker ett stort problem med cykelvägarna i Helsingfors, åtminstone i Helsingfors centrum, är bristen på information. En cykelväg kan tex sluta mitt i en korsning: trots att det finns cykeltrafikljus och allt så fortsätter cykelvägen inte på andra sidan gatan, åtminstone inte synligt.

    För att inte tala om alla vägarbeten… när de görs på körfiler för bilar skyltas det nog hur undantagsrutterna går, men cyklisterna får klara sig själva.

    Morr.

Kommenteringen är stängd.