Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Forskarna har visst koll på bloggarna

8 okt , 2007, 12.40 Tommy Pohjola

 

Man vet att man lever! Söndagens uppslag om bloggande lokalpolitiker har fått mycket respons. Ämnet upplevs som intressant och aktuellt. Men det kommer också andra hälsningar, dock lika välkomna. Det är nämligen inte alls så att Finland är ett svart hål vad gäller forskning i ämnet. Vid Åbo Akademi i Vasa är forskningsledare Tom Carlson handledare för några studerande som undersökt politikerbloggar. Bland annat så vet vi nu – tack vare studerande Lena Holmström – att 34 procent av kandidaterna i riksdagsvalet 2007 hade en egen blogg.
Carlson har också själv forskat i ämnet.
– I det senaste numret av Politiikka (2/2007) har jag publicerat en analys av bloggandet i presidentvalet år 2006. Artikeln besvarar två frågor: hur bloggade kandidaterna och vilka effekter fick det bland väljarna.
Inte så stor, kan man väl säga. Det framgick nämligen att endast 2,7 procent av väljarna hade läst bloggarna ifråga!
Hbl och Parkvakten återkommer till den finländska bloggforskningen i samband med en uppföljande artikel om debatten i Sverige.

,

Kommenteringen är stängd.