Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Politik,Stad

Thug Island, reload

16 maj , 2013, 12.51 Tommy Pohjola

 

20130516-124933.jpg

Engelska i rubriken torde vara okej. Vi snackar ändå metropol och internationell konkurrenskraft, eller hur. Tror att nästan alla 85 politiker i Helsingforsfullmäktige passade på att i går kväll gå upp i Speakers Corner och tycka till om Busholmstornet. Och varför inte, helt tydligt en hjärtesak för de flesta och ett tillfälle att glänsa i mediecirkusen för några.

En röst.
En enda röst som fällde planen.

Var det samlingspartisten Matti Niiranen som avgjorde? Alla andra i hans grupp tryckte på gröna knappen. Man kan inte veta. Speciellt inte som jag inte når mannen för en kommentar.

Vad jag tycker spelar ingen roll, fast det bör sägas att jag spikat många frågetecken kring trafikhelvetet i Gräsviksområdet. Hur skulle ett stort kongresshotell underlätta? Få svar, där också.

Håller också med dem som kritiserar stadsplaneringen för att vara så himla mesig. Vi är världsbäst å ena sidan på stora ytor (Pyongyang Square vid Kampens köpcenter), och sinnesjukt täta nya bostadsområden med låga hus (överallt i huvudstadsregionen) å den andra.

Så vad kommer i stället för norrmannens tornhus? Kanske ett Cumulushotell, som någon redan hann gissa i fullmäktige.

Är det något fel på Cumulus? Har inte en susning.

För övrigt besvarades inte ledamoten Heidi Hautalas (Gröna) fråga om det är på grund av stadshusets snälla inställning till skatteparadis som utländska fastighetsinvesterare fattat tycke för Helsingfors? Löjlig fråga eller vadå? Nå, the battle rages on. Not?

 

TILLÄGG KL 15.30: Fick tag på Samlingspartisten Niiranen. Han säger att han gjorde precis som han hela tiden sagt att han gör dvs. röstar emot. Han påminner också att vi nu inte blir med Svartepetter i handen. Gällande detaljplanen möjliggör två 16 våningar höga tornhus.

, ,

Kommenteringen är stängd.