Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Politik,Stad

Det är över när det är över

27 feb , 2013, 21.15 Tommy Pohjola

 

20130227-213456.jpg

De flesta stadsbor har en ganska sund uppfattning om vad man ska få för skattepengarna. Låna böcker, prata med läkare, hämta på dagis och föra till skolan. För många är också motionsmöjligheterna viktiga. De är mångsidiga i Helsingfors och hela huvudstadsregionen.

Skridskosäsongen går mot sitt slut. I själva verket är den redan över. De flesta naturisbanorna stängde 24.2. Det är trots den här veckans plusgrader tidigt. Nätterna är fortfarande kalla och från och med fredag-lördag är dagskylan här igen. Så här har det varit många vintrar nu. Idrottsverket slutar sköta naturisbanorna under pågående säsong.

Enligt Idrottsnämndens ordförande Riku Ahola (VF) upphör många säsongarbetande planskötares kontrakt att gälla i slutet av februari. De ordinarie anställda gör ändå sitt bästa för att hålla banorna i skicka. På många håll betyder det trots allt att ny is inte lagas och omklädningsrummen är stängda.

– Idrottsverket och nämnden har fått mycket respons igen. Vi diskuterar nu möjligheten att i fortsättningen koncentrera resurserna under säsongens sista veckor till skridskoplaner där efterfrågan är störst, säger Riku Ahola.

Sådana stora och populära idrottsplatser finns i norra och östra Helsingfors men också Drumsö och Mejlans kan finnas bland dem.

Johannesplan (bilden) ingår inte i den viktigaste kategorin skridskoplaner. Men i dag var isen, trots att kvicksilvret klättrade en god bit över noll, fortfarande okej och knattarna som spelade där var glada.

På Idrottsverkets webbplats finns en förteckning över alla skridskoplaner. Konstisbanorna har öppet första veckan in i mars, till de övriga lönar det sig att slå ett samtal för att kolla isläget.

,

Kommenteringen är stängd.