Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Miljö

Kekkonens spöke

19 Dec , 2010, 18.13 Tommy Pohjola

 

Tittar på TV-Nytt där det vita dominerar. Snöblöta felrapporter från när och fjärran. Tonen är inte allvarsam utan närmast kolerisk. Sjutton centimeter här, flygen inställda där. Bla bla bla. Nu är det något som inte stämmer. Men faktum är att efter nio asfaltsvarta vintrar kostar snösvängen oss Helsingforsare 10 miljoner extra. Rena rama resultatskörden.

Själv har jag i dag åkta pulka så pudret yrt och lekt isbil i Sinebrychoffs park och tänkt att just så här var det när jag var liten. Det är förstås självbedrägeri. Eller det är i alla fall vad folk säger till mig. Att jag alldeles säkert minns fel. Kanske. Kanske är det Kekkonens spöke. Allt var bättre förr.

Tur att Buuklubbens Jontti och den norska julkalendern tar över. Surpuppor!

, , , ,

Kommenteringen är stängd.