Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Helsingfors ska locka queerturister

17 mar , 2009, 09.37 Julia Wiraeus

 

Det hoppas i alla fall turistnäringen i stan som igår höll seminarium om ämnet. Toleransen för hbt-personer är redan hög, men Helsingfors queerprofil är betydligt lägre än både Stockholms och Köpenhamn. Där rullar de rosa pengarna in och hbt-personer är en efterfrågad målgrupp. Därför ska pridefestivalen mellan den 22 och 28 juni marknadsföras ännu mer än tidigare och två gaykryssningar lägger till här under våren.

Nu finns en kompletterad lista över hbt-vänliga hotell och barer som kan tänkas intressera den vidsynte. Finally kan man tycka.

Berghäll med ställen som Kallio Bera Park Café och Fairytale är en bortglömd gaypärla, anser Kari Holonen, vid Helsingfors stads turistbyrå. Annars finns same old Dont Tell Mama på Stora Robertsgatan där discon dunkar till tidig morgon. Queer har blivit trend så ställen så gaystället Lost and Found är numera bara gayvänligt och domineras av heterosexuella klubbkids.

Parkvakten följer initaitvet med intresse!

, , ,

Kommenteringen är stängd.