Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Vi surfar redan nu, ju!

27 feb , 2009, 17.34 Marianne Sundholm

 

Trumvirvlar och fanfarer, om ett år ska vi få surfa trådlöst på metro och i spårvagnar i Helsingfors! Allt är möjligt i dagens nätverkssamhälle! Sen kan vi läsa e-post, surfa nyheter, uppdatera Facebookstatus och whatnot, MEDAN VI RESER KOLLEKTIVT!

Fast vänta nu. Gör vi inte det redan nu? Parkvakten skriver detta från ett närtåg någonstans mellan Hoplax och Alberga. Här finns inget trådlöst nät. Måste vara magi. Eller en riktigt billig skräptelefon som till och med den klarar av att surfa.

Så att, så jätteimponerade ska vi inte vara. Luktar mest bara PR. Och luktar dyrt också. Fast ja, officiella orsaken för att införa trådlöst är förstås att vi ska få digitala infoskyltar i vagnarna. Nätkontakten ska dessutom göra det möjligt för vagnarna att kommunicera så trafiken löper smidigare. Att passagerarna då också kan använda nätet är alltså bara ett plus.

Men hur många orkar egentligen ta fram en bärbar dator på en spårvagnsfärd som tar 10 minuter? Har man någon mindre mojäng att surfa med har den högst antagligen nätkontakt redan i dag. På pendolinotåget till Åbo tackar jag ja till trådlöst. Men på spårvagnen… gäsp.

Kommenteringen är stängd.