Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Festligt! Riktigt sant! Jo jo!

22 okt , 2008, 13.19 Marianne Sundholm

 


I dag klockan 11 murades grundstenen till Musikhuset. Äntligen. Parkvakten applåderar.

Men lite roligt är ändå att det redan före klockan 9 kom ett pressmeddelande från Senatsfastigheter om hur festligt det hela gått till:

Musiikkitalon peruskivi muurattiin työmaalla ja laskettiin juhlavin menoin monttuun

Helsingin Musiikkitalon peruskivi muurattiin tänään keskiviikkona 22. lokakuuta 2008 Musiikkitalon työmaalla kello 11.00 alkaneessa tilaisuudessa. Peruskivi laskettiin muurauksen jälkeen näyttävästi nosturilla Musiikkitalon monttuun sijoitettavaksi konserttisalin lattian alle.

Översättning i korthet: Grundstenen murades under festliga/högtidliga former och sänktes sedan ståtligt ner i gropen med en lyftkran. Att hur visste de redan två timmar före att det skulle vara festligt och ståtligt och allt det där?

Nå. Dylika pressmeddelanden med förhandsinfo om hur något gått till (eller ska gå till, rättare sagt) är rätt vanliga. Och visst var det säkert festligt, det är ändå många som väntat på den här stunden i flera år.

Och ni minns ju alla att ni kan kolla in bygget live i webbkameran här? Spännande så det förslår – nu börjar det ju faktiskt hända saker där.

Kommenteringen är stängd.