Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Madonna? Metallica?

15 okt , 2008, 10.33 Tommy Pohjola

 

Olympiastadion sommaren 2007. Metallicas nya skiva toppar listorna överallt. Men duger Busholmen för amerikanerna?
Foto: Cata Portin

Wow! En keikka för 80 000 pers! På Busholmen! Det är news! Parkvakten kan inte vara den enda som hickade till i går. Konsertarrangören avslöjar naturligtvis inte vilka artister det handlar om men inget hindrar oss från att spekulera lite.
Vem är aktuell? Vem har vi råd med (”vi” är lika med den betalande publiken)?
Hmm. Få se nu. Metallica har nyligen förklarat att det är länge sedan de gjort en Nordenturné i ishallsmiljö så de gör väl en eller mera sannolikt två utsålda och briljanta gig i Hartwallarenan senast i maj eller juni. // EDIT kl 11.16. Då var det klart. Metallica spelar i Hartwallarenan sö den 14:e och må den 15:e juni. Biljetterna släpps på måndagen. //

AC/DC är en annan klassisk tungviktare som fortfarande, tillsammans med några co-liners, kan fylla en arena av stadionstorlek och alltså därmed även Busholmen. Men eftersom biljetterna till de två Stockholmsspelningarna nyligen släppts och sålts slut (20 & 22 februari) handlar det knappast om dem heller den 25 juli. AC/DC uppträder i Hartwallarenan på vintern. Vi säger så, mot bättre vetande.
Bruce Springsteen & E Street Band var nyligen här så också där drar vi hängsel.
Coldplay, Keane, Glasvegas, Depeche Mode och en del andra är hur stora som helst i Storbritannien och några andra länder men här hos oss är de snarare i ishallsklassen än i stadionligan.

Madonna då? Möjligt. Hon har aldrig uppträtt i Finland. 80 000 pers i spännande havsmiljö kunde vara lockbetet som gör att hon ääääntligen tar sig hit? Kanske med Björk som ställde in på sommaren och Robyn som agerat warm up på Madonnas Europaturné?
Oasis? The Verve? Inte allena men kanske tillsammans, kryddat med något lite nyare namn… hmm. Inte omöjligt det heller.
Robbie Williams? Hell yeah. Det vore skoj.
Vi lever i spännande tider. Kommer du på flera namn? Kommentera gärna!

Så här står det i stadens pressinformation:

Tiedote

Jätkäsaareen suunnitteilla 80 000 hengen rock-konsertti
Helsingin eteläisimpään kärkeen, tulevan Jätkäsaaren kaupunkialueen perustamispaikalle on suunnitteilla rock-konsertti kesälle 2009. Helsingin kiinteistölautakunta hyväksyi tiistaina 19 hehtaarin kokoisen alueen vuokraamisen konsertin järjestäjälle. Konserttipäiväksi on suunniteltu lauantaita 25.7.2009.
– Jätkäsaari on tällä hetkellä täydellinen paikka suuren yleisötapahtuman järjestämiseen. Keskustan läheisyys, hyvät liikenneyhteydet ja alueelta avautuva esteetön merinäköala luovat ainutlaatuiset puitteet tapahtumalle.
Satamatoiminta on ensi vuonna jo loppunut, ja alueen rakennustyöt vasta aloitusvaiheessa, joten meluhaitoilta vältytään lähes kokonaan, Länsisataman aluerakentamisprojektin johtaja Timo Laitinen Helsingin kaupungin Talous- ja suunnittelukeskuksesta kertoo.
Konsertin suunnittelusta ja järjestelyistä vastaavan Live Nationin tuottaja Tom Ahlberg on samoilla linjoilla:
– Meillä on käsissämme koko Pohjoismaiden mittakaavassa ainutlaatuinen tilaisuus megaluokan konsertin järjestämiseen lähes pääkaupungin keskustassa, kauniin merimaiseman äärellä. Tavoitteenamme on saada paikalle 3-5 kovan luokan artistia, joissa mukana olisi myös maailmankuuluja nimiä, Ahlberg kertoo.

Kommenteringen är stängd.