Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Helsingfors 2050

26 aug , 2008, 22.04 Marianne Sundholm

 

På onsdag öppnar sajten www.helsinginseutu2050.fi där invånare ska kunna kommentera utvecklingsplaner för Helsingforsregionen.

Arkitekttävlingen Greater Helsinki Vision 2050 i december i fjol fick in 86 förslag. Många av de vinnande visionerna i arkitekttävlingen hade koncentrerat sig på kollektivtrafik. Trafikfrågor fyller alltså inte bara kommunalvalskandidaternas huvud, utan också arkitekters och stadsplanerares.

Visionerna fick hundratusentals euro i pris och är både fantasifulla och inspirerande – men hur vill du själv ha det? Hur vill just DU bo? Var tycker du det ska byggas hus, spårtrafik, butiker etc? Berätta.

Nedan en bild på det vinnande förslaget Emerald.

Kommenteringen är stängd.