Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Bubi har landat

18 Dec , 2007, 15.37 Tommy Pohjola

 

Ibland är det bara sanslöst att man kan ha tur.
Lokalredaktörerna r.f. har utsett berguven ”Bubi” till årets stadsbo. Inget konstigt med det. Meriterna är överväldigande. Bubi ställde till show den 6 juni genom att avbryta EM-kvalmatchen mellan Finland och Belgien. Matchen stoppades i nästan sju minuter.
Finland vann, 2–0. Enligt många var det tack vare Bubi som chockade belgarna.
I alla fall så fick Stadionstiftelsen ta emot utmärkelsen i går eftersom berguven själv har varit försvunnen sedan Metallicakonserten. Det var lite oljud, om vi säger så, och sånt har berguvarna svårt med.
Som på beställning var han ändå på plats! Hade landat på morgonen och tog nu en liten tupplur under A-läktarens tak, uppvaktad av några riktiga kråkor och några journalistkråkor.
Här under är en bild av Stadionstiftelsens marknadsföringschef Pekka Hurme. Det var han som ”hittade” Bubi vårvintern 2007.
Bubi kackade rakt på flinten. Det är sant. Så gick det till.
– Jag skulle in genom en dörr där under tv-läktaren och skramlade med nyckelknippen. Tydligen blev ”Bubi” upprörd. Direktträff, skrattar Pekka Hurme.

Syns lite dåligt men där uppe sitter han! Berguven Bubi!

Han är uppriktigt glad över utmärkelsen. Bubi har gett stadion och Helsingfors bästa tänkbara PR. Bilderna om den sympatiska berguven har kablats ut över hela världen. Helsingfors har blivit känd som en naturvänlig storstad.

Eget räck. Bubi sitter alltid på tv-läktaren, första parkett med full insyn.

Aijo. På inrådan av Hbl:s språkvårdare har vi nu slopat citationstecknen kring Bubi. – Han är nu huvudperson, säger Jenny Sylvin. Helt rätt. Läs mera om Bubi i onsdagens Hbl och här.

Bubis pris. Tuula Jutis grafik hängs upp i stadiontornets entréhall, bredvid plaketten med Olympiastadions rekordhållare. Bubi har garanterat renare mjöl i påsen än t.ex. Marion Jones.

Kommenteringen är stängd.