Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Grattis Tuska!

2 jul , 2007, 12.09 Tommy Pohjola

 

Ingen drunknade.
Ingen lekte korvgubbe i tältet.
Ingen… Äh, lika bra att ge upp. Jag har nu surfat seriöst på nätet, rentav jagat svarta feta rubriker om ond bråd död eller vad som helst som legitimerar folks farhågor om corpsepaintade och hårt piercade troll med ankarkedjor och tatueringar stora som landingsbanor, som år efter år invaderar Kajsaniemiparken. Verkar inte finnas några.
Tuska är en stadsfestival som Helsingforspolisen är nöjd med. Bara små ordningsproblem. Så där har det varit sedan starten för tio år sedan.
Klagomålen kommer främst från bostadshusen längs Tokoistranden och annanstans i Hagnäs. Oljud. Hemskt oljud. Dem ska man förstås ta på allvar, vilket byrån för bullermäteri (det finns helt säkert en, det måste finnas) och festivalarrangören gör, men också sätta i proportion till ja just det, nyttan och nöjet. Bara en sån sak att det är inte helt små slantar i rullning i centrum när några tio tusentals finländska och utländska festivalbesökare ska äta och sova.
Up the irons!
Läs mera i HBL och på HS.fi.

Kommenteringen är stängd.