Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Mr. Komiker

16 maj , 2007, 13.02 Philip Teir

 

Helsingfors stad informerade i dag om ett kärt ämne för oss här på Parkvakten. Renlighet.
Nu ska stan snyggas upp, med fler roskisar, ökade arbetsinsatser och kampanjer.
En innovation är en soptunna för flaskor, med en liten hälsning till alla flasksamlare: ”varsågoda”. I stället för att samlarna, som nu, river upp de vanliga soptunnorna och måste fråga ungdomarna ”tänker du dricka upp det där?” kan de gå direkt till roskisen.
Ni kan läsa mera i morgondagens tidning.

Men ännu en grej, som jag tänkte på vid presstillfället idag: borgmästare Jussi Pajunen är väldigt lik Michael Scott, chefen i den amerikanska versionen av tv-serien The Office. Inte nog med att de liknar varandra, det finns något i sättet att prata också, hur de liksom drar till med metaforer och analogier som haltar lite, utan att de märker det själva, i sin iver att fånga sin publik. Pajunen kallade Byggnadskontorets chef Raimo K. Saarinen för ”stadin Mr. Siisti” i ett långt resonemang om hur alla avdelningar är ”stadin” det och det – kulturdirektör Pekka Timonen blev till exempel ”stadin Mr. Hauska”, vilket låter som en typisk Michael Scott-replik, en slags förolämpning maskerad som en komplimang.

Kolla här, som två bär:


Kommenteringen är stängd.