Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Motionera mera!

9 maj , 2007, 12.56 Tommy Pohjola

 

Det är frågestund i Helsingfors stadsfullmäktige i kväll. Det betyder inte att 85 lokalpolitiker står och gapar framför ordförandepodiet i hopp om att få svar på de mest märkliga frågor. Men svar ska de få. På vettiga frågor. Till exempel ska Maija Anttila (sdp) få veta på vilket sätt parkeringsövervakningen kan göras effektivare. Hon hoppas att myndigheterna på allvar överväger att ta i bruk hjullås som monteras på felparkerade bilar. Som man gör i bl.a. Paris. Jag tror att jag applåderar det här initiativet men är rädd för att det blir nej.
På tal om frågor. Stadens olika ämbetsverk har nu tittat närmare på alla de motioner som behandlades i fullmäktige i mars. Motioner är förslag gjorda av de förtroendevalda som, får man i alla fall hoppas, gör Helsingfors till en trevligare stad. Vissa är mer invecklade (t.ex. den om ökade resurser inom psykvården) än andra. Eftersom de tunga förslagen annars också får publicitet tänkte jag lyfta fram Antti Vuorelas (sdp) motion.
Vuorela har noterat att den populära motionsslingan som ringar in Malms flygplats saknar skyltar med information om löpsträckan. Jo, visst skulle det vara kul om inget annat att få veta hur långt man joggat, promenerat eller skidat. Antti Vuorela föreslår vidare att de här skyltarna ska vara standard och finnas i alla parker med löpbanor och skidspår. Nu är det ju dåligt med den saken till exempel vid Olympiastadion (simstadion, Djurgården).
Idrottsnämnden svarar att skyltningen i Malm, där banan för övrigt är 5,8km lång, fixas våren 2007 men att resten, totalt cirka 163 km – knappast. Orsaken är att det finns dårar som sparkar sönder precis allt. Av samma orsak förnyas basketställningarna och fotbollsmålen så sällan. Dårarna!
ps1. Sture Gadd (sfp) kan få som han önskar. Staden överväger på allvar att ta i bruk parkbänkar för två personer. Motivering: ”Tio personer kan nu uppta tio tre personers bänkar. Om det skulle finnas 15 två personers bänkar så skulle kanske fem av dem åtminstone i teorin alltid vara lediga.” Och sedan det bästa: ”Om inte finländaren känner personen bredvid sig så sitter han helst ensam på parkbänken. Också när han är nykter.”
ps2. Just nu ser jag att kockarna på Helsingforskrogarna har samling på Potatistorget mitt emot redaktionen. 200 kockar som marscherar till stadsdirektör Jussi Pajunen för att de är oroliga för den finska matens renommé utomlands. Eller något. Men det är ju inte till Pajunen de ska gå! Bättre adress vore då Rom eller Paris. Vi tycker ju om vår mat. Nåja mämma…

Kommenteringen är stängd.