Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Stad

Vad är det som pågår i Hagalund?

29 mar , 2016, 13.02 Tommy Pohjola

 
Esboborna röstade med fötterna säsongen 2015-2016. | FOTO: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Esboborna röstade med fötterna säsongen 2015-2016. | FOTO: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Konkurs, inte konkurs, konkurs. Panik i Esbo. Vem ska nu fylla Metroarenan med evenemang?

Det är mycket nu, många som lider med Esbo Blues. Men det går inte att sympatisera med juniororganisationen utan att minnas att den levt i skuggan av ett synnerligen svagt korthus.

– Det har inte funnits pengar. Vi har inte haft alls koll på inkomster och utgifter. Utgifterna har varit för stora. Vi har gjort dåliga resultat och haft en för smal finansieringsbas. Det har pågått i flera år. – Mika Rautio, Blues ex-vd i HBL intervju den 23 januari 2016

Ungefär samtidigt som klubben och konkursboet kablade ut nyheten i ett pressmeddelande publicerade stadsdirektören Jukka Mäkelä ett blogginlägg som ansluter till det som pågår i Hagalunds idrottspark. Framtiden är ljus, skriver Mäkelä.

esbo 290316

Nej, det är ingen som spelar ligahockey i Esbo säsongen 2016-2017. Vansinnet har pågått för länge men konkursboet och stadshuset ger inte upp.

Men det är upp till journalister och andra intresserade att granska och blotta penningströmmarna som under åren gått från stadshuset till det svårt läckande hockeyskeppet Blues. Som HBL skrivit hittar man i stadens bokföring bland annat märkliga stödköp av matchbiljetter.

Och förresten kan man ju också undra om alla i juniororganisationen, eller är det liga-Blues rykande rester som står för genidraget, sannolikt är det just så det är, har alla hemma:

Välierissä Blues pudotti KalPan voitoin 2–0 ja eteni loppuotteluun Ilvestä vastaan. Ainakin rahankeruussa Blues vaikutti olevan tosissaan, kun se pelasi kotiottelunsa Metro-areenassa ja vaati kokoonpanon ulkopuolelle jääneitä pelaajiaan maksamaan pääsylipusta, enligt Helsingin Sanomat.

Herregud. Get a grip, människor.

, , ,

Kommenteringen är stängd.