Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk

En bra förlust

25 Nov , 2011, 15.19 Tommy Pohjola

 

Nej, det är aldrig bra att få kring öronen. Ett undantag finns. Det är långa och ensidiga matchserier som hotar att tära på spelarnas och den talrika publikens intresse. Tänker förstås på hockeymästerskapet i Östtyskland som i evigheter avgjordes mellan två Berlinlag. Tänker också på journalistlandskampen i fotboll mellan Helsingfors och Stockholm.

Helsingfors har dominerat hemma och borta de senaste fem gångerna.

På förmiddagen var det ny match i Vandaförorten Myrbacka.

Men i dag blev det hemmaförlust. Och det är kanske kanske kanske bra, då. Glada svenskar som tar båten hem i kväll.

– Jo, bra att det svänger. Det var en jämn match. Vi sumpade några lägen men det gjorde inte gästerna, säger Team Captain Finland Mikko Innanen.

Stockholms lag lär ha föryngrats något fruktansvärt. Enligt uppgift var det tio nykomlingar i startelvan, de flesta av dem födda efter att den anrika matchserien sparkades i gång år 1982.

Å andra sidan hade Helsingfors petat in en viss Antti Pohja i uppställningen och så stod den Store Blonde och gapade vid plankanten, som manager.

– Det var Robert Laul i det svenska laget som undrade om vi inte kunde få fram hans ungdomsidol Jari ”Jallu” Rantanen. Nu grejade vi det men Laul syntes inte till.

Jari Rantanen tog sitt uppdrag på allvar. Han avgick direkt efter match.

Hm, så vad mera? Jovisst! Slutresultatet. SLUTRESULTATET! Här kommer det: Siffrorna skrevs 1–2 efter att Helsingfors tagit ledningen genom Riku Riihilahti i första halvlek. Stockholm kontrade med två fullträffar efter paus. ”Grattis, hej & ses på Bromma IP sommaren 2012!”

, ,

Kommenteringen är stängd.