Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Politik,Stad

Det händer i myrstacken

11 maj , 2011, 12.52 Tommy Pohjola

 

Lekparken har försetts med extra stängsel för att hålla kissnödiga vuxna borta.

Showtime, hoppas journalisterna som samlas med lokalpolitikerna till fullmäktigemöte. I Helsingfors stadshus korridorer vandrar många nya, gamla och före detta riksdagsledamöter. Hur märks slitningarna, de partipolitiska förskjutningarna och problemen i rikspolitiken vid Salutorget i kväll? Mycket men inte allt ljus är på Nils Torvalds och Sfp.

De förtroendevalda som har tålamodet att lämna stadshuskaféet för debatten i fullmäktigesalen kommer först att diskutera Fiskehamnen och senare ledamöternas egna motioner.

Bland sakerna som också Hbl redan skrivit om finns Koffparken. Där var det många ordningsperoblem förra sommaren. Enligt utredningen om trivseln och säkerheten i parken är det bara så mycket som staden och myndigheterna kan göra. Problemet finns mellan besökarnas öron. Tjänstemännen skriver så här:

Rakennusvirasto huolehtii puiston siisteydestä riittävällä jätehuollolla sekä puiston päivittäisellä siivoamisella. Puistossa on ilmaiset WC:t. Niiden siirtoa vähemmän häiritsevälle paikalle selvitetään. Jäteastioiden kapasiteetin on arvioitu olevan puiston kävijämäärään nähden riittävä. Ongelmaksi muodostuu lähinnä kävijöiden kyvyttömyys kerätä roskiansa puistossa oleviin jäteastioihin.

Jag är inte det minsta upprörd för att stadens invånare bedöms vara oförmögna att städa efter sig. För det är alldeles sant. Det hjälper inte att skräpkorgarna, som i Koffparken är både många och stora, ligger precis bredvid picknickduken.

Läs också vår nyhetstext från i fjol, här. Mötet börjar klockan 18.

Men det här är nu bara en detalj i luntan med motioner. Många handlar om öppenhet, demokrati, matservice och annat som berör de allra flesta stadsborna. Stadsfullmäktiiges möte direktsänds i teve. Titta här.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.