Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Folkfest i Centralparken

3 okt , 2008, 16.24 Tommy Pohjola

 I morgon arrangeras det en parkfest på det område norr om Läkaregatan i Centralparken som kanske skall bli bostadsområde i stället för skog. På festen skall bland annat politiker och musiker berätta om varför det är viktigt att just de 3,5 hektaren av Centralparken också i fortsättningen skall vara Centralpark. På programmet står, förutom talen, musik av Jussi Raittinen och gratis kaffe.
Så här står det i Helsingfors stads planöversikt att det skall bli:

”Målet för planeringen av området norr om Läkäregatan är att bygga ett trivsamt bostadsområde av hög standard med låghus eller s.k. stadsvillor där områdets prägel, skala och närheten till Centralparken beaktas. I samband med planeringen utreds byggandets inverkan på den fredade långsvindelns fortbestånd och på den övriga naturen samt på rekreationsvärden”

Den eventuella förminskningen av Centralparken är inte det enda som väcker känslor: folk är irriterade på att det sprängs så mycket där också.
En snabb cykeltur i området visade mycket riktigt ett antal hål i marken. Är det inte servicetunnel är det fjärrkyla och båda sorts hål kräver tydligen högljudda maskiner samt en massa rökande gubbar. Den hästburna polis som tydligen rör sig i området verkade till och med lite ledsen över att det finns så många arbetsplatser på området. Som i övrigt är riktigt vacker så här i höstskrud. Men akta er för de gula arbetsmaskinerna.

– Viktor Grandell, reporter

,

Kommenteringen är stängd.