Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Helsingfors,metrobygget,Stad,stadshuset,Trafik,Västmetro

En förmiddag i Hagalund

11 Nov , 2016, 19.02 Tommy Pohjola

 
Västmetrobolagets vd Matti Kokkinen intervjuas av HBL. | FOTO: Leif Weckström

Västmetrobolagets vd Matti Kokkinen intervjuas av HBL. | FOTO: Leif Weckström

Vad hände i Västmetrobolaget mellan den 27.4 och 10.6? Det är 44 nattsvarta dygn mellan slutet av april och mitten av juni som ingen riktigt vill tala om. I april behövde Västmetrobolaget plötsligt ytterligare tiotals miljoner euro för att säkerställa projektets framgång, I juni berättade bolaget att västmetrons start måste senareläggas. Fem månader senare säger verkställande direktör Matti Kokkinen till mig att han fortfarande inte vet vad som hände. Men så kan det inte vara.

Han måste veta, ju. Och i intervjun som publiceras i måndagens HBL säger han att hans jobb är att se till att saker och ting fungerar, att rätt personer gör rätt saker. Så det är något som inte stämmer.

Läs mera på måndag!

Kommenteringen är stängd.