Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk

Dum och dummare tror inte

17 Nov , 2014, 12.23 Tommy Pohjola

 
Sluta kasta sten. Det där är pansarglas.

Sluta kasta sten. Det där är pansarglas.

För en dryg vecka sedan var det någon pappskalle som försökte råna ur- och juvelaffären Aseman Kello i Helsingfors centrum. Tjuven skulle in i affären genom skyltfönstret. Det gick inte ens sådär utan slutade i ett pinsamt nederlag och lite smart humor som piggar upp gatubilden. Att nästa gång, pliiiiiis använd dörren.

Så jag gick naturligtvis in och presenterade mig. Fråga vad som hade hänt, och är det vanligt med försök till inbrott på detta uppenbart korkade sätt, kasta sten på pansarglaset? Alla vet ju att skyltfönstret inte är gjort av vanligt glas. Svaret är nej, inte är det helt vardag att intresserade försöker in på morgonnatten och genom glaset, nej. Men det händer: Ljushuvud spanar in de läckra klockorna, får syn på en lös gatsten och skrider till verket.

Hur långt skulle man komma med bytet? De där affärerna är riggade med larm och kameror och i den här delen av staden är polisen alltid nära.

Nå, nu kan man i alla fall inte missa dörren, eller hur? Ovi = dörr. Och pilen. Dit, i pilens riktning, ska du gå för där är dörren. Välkommen.

Tack för tipset, Stan Saanila!

, ,

Kommenteringen är stängd.