Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Miljö,Stad

Jakten på flygekorren

23 okt , 2014, 10.46 Tommy Pohjola

 

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Vi får seriösa nyhetsjakter som urartar. Lite som den i Stockholms skärgård, och den som pågick i början av veckan strax väster om Träskbron i Esbo.

I förrgår åkte vi med fotograf Niklas Meltio (känd bl.a. för bildreportage från inbördeskrigets Irak och Syrien) till utkanterna av Mattby för att delta i en pressinformation om nya bussfiler och bullerskydd vid Västerleden. Det framgick att byggarbetarna i misstag förstört det för flygekorrarna. Fel träd vid mototrrafikleden hade kapats. Terrordådet har polisanmälts, berättade Trafikverkets (Liikennevirasto) projektingenjör. Vi har inte kollat upp detta med polisen men om nu en projektingenjör säger att misstag begåtts och att saken utreds av myndigheterna så är det bortom allt tvivel att så inte skulle ha skett.

Flygekorren är inte utan orsak ett djur som behöver skyddas och Esbo tar uppdraget på allvar. Ibland blir det förstås lite komiskt, som nu när stora bygglag vid motorvägen behöver värna om ett träd (som i och för sig alltid ska respekteras!) därför att trädet i fråga är viktigt för flygekorren och hens kompis som brukar glida över den breda asfalten just här. Ja, det var ungefär så det berättades för oss på pressinformationen.

Alltså ut och jaga flygekorre.

Det blev lite knäppt, en annorlunda dag på jobbet och en spontan övning i bild och ljud. Var så goda, Tack & förlåt!

,

Kommenteringen är stängd.