Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Miljö,Politik

Parkering: Munksnäs är frizon men inte länge till

8 apr , 2014, 18.06 Tommy Pohjola

 

Kohujuristi dvs kändisjurist. Det är så Heikki Lampela beskrivs i offentligheten och han gör väl inte så värst mycket för att komma med en mera adekvat karaktärisering, om det nu ens behövs någon. Meritförteckningen är för all del imponerande.

För en tid sedan intervjuades Lampela i veckotidningen Apu. Av intervjun får man intrycket att juristen Lampela har insikter om parkeringsarrangemangen i Munksnäs: Parkeringen skulle vara gratis tack vare den före detta stadsdirektören Raimo Ilaskivi. Det som alltså menas är att Ilaskivi, som kanske bor eller har bott i området, skulle med sina kontakter ha fixat kostnadsfria p-rutor.

Voin jättää autoni huoletta kadun varteen, sillä Munkkiniemen tässä osassa ei tarvita pysäköintikiekkoja, mittarimaksuja tai asukaspysäköintitunnuksia. Raimo Ilaskivi on kuulemma pitänyt siitä huolen. – Apu-reportern beskriver Munksnäs, uppenbarligen utgående från informationer som hon fått av Heikki Lampela.

Många om och men där. Men påståendet om bästa broder-nätverkets Munksnäsfilial är så intressant att Parvakten kontaktade parkeringsövervakarnas förman Kaija Kossila på Byggnadskontoret. Så här svarar hon:

Hej! Jag har aldrig hör om några specialarrangemang som skulle gälla Munksnäs. Det stämmer att det är gratis parkering i stora delar av området men detta ska ses över för så har stadsfullmäktige bestämt. Munksnäsborna har klagat en del då det är så många utomstående som ställer sina fordon där.

Kaupunginhallitus teki päätöksen 17.2.12014 Helsingin pysäköintipolitiikasta. Politiikan yhtenä kärkihankkeena on asukaspysäköintijärjestelmän laajentaminen. Asukkaat ovat asukaspysäköintiä Munkkiniemeen toivoneet ja politiikka-tekstissä todetaan, että laajentaminen voitaisiin aloittaa muun muassa sieltä. – Kaija Kossila till Parkvakten 27.3.2014

Tack till Miiku Lehtelä som tipsade Parkvakten! At yerr service, Folks!

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.