Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Stad

Fjärde raka för Stockholm

6 Dec , 2013, 09.44 Tommy Pohjola

 

20131206-094212.jpg

Helsingfors sportjournalister dominerade i flera år fotbollslandskampen mot Stockholm men inte nu längre. Svenskarna tog i går sin fjärde raka seger, den här gången med siffrorna 1-2 (1-1). Matchen spelades i går på Sonera Stadion i Tölö.

Sarelius, som har ett förflutet i FC Viikingit, fick lite tröst då det var han som nickade in helsingforsarnas mål på Panu Markkanens inlägg.

Enligt hemmalagets Juha ”Beckenbauer” Kanerva fick gästerna lite hjälp av domaren. Å andra sidan, konstaterar Parkvakten som läser lagkapten Mikko Innanens matchrapport, hade finländarna FC Honkas silvermedaljör Tuomas Peltonen i målet. Det är okänt vilka utomjournalistiska förstärkningar stockholmarna flugit in.

– Joonas Sarelius fälldes i svenskarna straffområde. Solklart straff. Men domaren vågade inte blåsa, säger en inte alltför harmsen Mikko Innanen.

Hans bedömning är att svenskarna målmedvetet genomfört ett generationsskifte samtidigt som också de övergått från kryssningsfartygens dignande buffetbord och discobling till att flyga till match.

– Resultatet syns på fotbollsplanen. Men det var fantastiskt roligt att spela igen, säger Mikko Innanen.

Returmötet går av stapeln i maj 2014. Kanske dags för en bortaseger?

Kommenteringen är stängd.