Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Stad

En till vanlig morgon på Fredriksgatan

30 okt , 2013, 09.42 Tommy Pohjola

 

20131030-093625.jpg

20131030-093643.jpg

Sedan biträdande stadsdirektören röt till på Twitter har dödsracet på Fredriksgatan fortsatt som förut. Lastbilar, skåpbilar och andra proffs visar på exempel och kör från Nylandsgatan eller till och med ända från Bulevarden till Femkanten.

Parkvakten bor i kvarteren men tillbringar sammanlagt kanske en kvart per dag vid Fredriksgatan. Ändå hinner filmen i kameran inte till. Gudarna vet hur det skulle se ut om man skulle stå där dygnet rynt som en annan trafikforskare.

Bilderna ovan visar en helt vanlig morgon på ”Fredan”. Spåran stannar på Robans hållplats. En drös ungar med föräldrar och äldre stadsbor smyger försiktigt över gatan. Det där är de sista av gruppen. Genast efter dem kommer en buss. Bilarna efter bussen har inte tid att vänta. Tre stycken dårar skiter i omkörningsförbudet och fortkörning är det givetvis också. ”Du Geiger, om vi håller oss till 30 km/h avslöjas vi. Gasen i botten! Minst 40 km/h ska det vara”. Att det inte står någon stackare och väntar vid övergångsstället är på inget sätt en förmildrande omständighet.

Det är tydligt att skyltningen och trafikarrangemangen inte uppfattas av bilisterna. Men är det enbart stadens fel? Är det möjligt att det finns en gnutta kortslutning bakom ratten också? Det är inte utan orsak som polisen krävt gula mittsträck på enkelriktade Fredriksgatan. I området finns många lågstadieskolor och barnträdgårdar. Staden har lovat bättre skyltning och körfilsfärger och överlag hårdare tag mot de livsfarliga syndarna men än så länge är det ganska lite som hänt.

Är trafiken i dina hemkvarter, nära skolan eller arbetsplatsen farlig? Skicka bilder och tipsa Parkvakten!

Kommenteringen är stängd.