Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Stad

Svart måndag på Fredriksgatan

14 okt , 2013, 20.05 Tommy Pohjola

 

Knappt hann blodpölen borstas bort från trottoaren vid Stora Robertsgatans övergångsställe när blåljusen var tillbaka på Fredriksgatan.

I kväll mejades en farsa med barnvagn ned vid samma övergångsställe. Påkörda av trafikproffs, en taxi. Tur att ingen skadades allvarligt.

Men herregud, staden! Hur jävla många varningar behöver ni?

Jag vet fortfarande inte vad morgonens incident handlade om. Kan vara att den äldre mannen ramlat efter en sjukdomsattack. När allt kommer omkring framstår den händelsen ändå ännu mera som ett sista larm om Fredriksgatans sodomochgomorra. Och så då den här aftonen.

Stadshuset har i åtminstone ett års tid försetts med bildbevis på trafikdårarna och jag hann ju redan bli glad över de anslutande grändernas vita pilar som markerar körriktning på Fredriksgatan. Tänkte att det är en bra början. Men nu har det gått ytterligare veckor. Ny bättre skyltning saknas fortfarande liksom avsnittet mellan Fredrikstorget och Stora Robertsgatan saknar det gula mittstrecket. Några poliser som skulle göra punktinsatser och övervaka ”Fredan” har heller inte skymtats.

Upprepar att trafikvett är inte något som staten eller staden ska lära ut åt vuxna människor med körkort men myndigheter ska vidta åtgärder om stadsborna inte klarar enkel skyltning. Framförallt ska stadens egna fordon och kollektivtrafiken visa på gott exempel, vilket alltså inte skett. Det körs i fel riktning och skits i omkörningsförbud.

Hur ska man lära ungarna trafikregler i den djungeln? Man kan ju inte lita på någon eller något.

Förvånar inte det minsta att en taxi varit inblandad i kväll. Många verkar köra med Cutting Corners skrikande i bilradion.

Kommenteringen är stängd.