Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Stad,Trafik

Skit på dig, jag kör som jag vill!

3 okt , 2013, 16.16 Tommy Pohjola

 

Omkörning är förbjudet men inte ens bussen respekterar det gula mittstrecket.

För en tid sedan berättade jag att Helsingfors stad plockat fram vitfärgen och målat riktgivande pilar i kvartersgränderna som rinner ner till Fredriksgatan. Det var och är en bra start.

Man vinner så himla många sekunder med att speeda förbi dösän.

Parkvakten rör sig längs ”Fredan” kanske en kvart på morgonen när skolorna börjar, på eftermiddagen när knattarna ska hem och så möjligen ytterligare en stund till om det finns nya viktiga ärenden som tarvar utegång. Så det är inte långa stunder man behöver iaktta trafiken för att hinna med bilder av bifogade typen. Och det här är varje dag, fortfarande. 

Och det funkar ju så att när en tokstolle kör fel trycker fyra andra klantarsel gaspedalen i botten. Furir och kurir, proffs och lantis. Exemplets makt är stor, även det bottenlöst dåliga exemplets. Sedan när någon vid Fredrikstorget signalerar ”stanna, vänd” till föraren som kör från Nylandsgatan till Femkanten får han eller hon långfingret.

De här hjältarna som rumlar i väg mot enkelriktat tar priset. Varje gång.

Kommenteringen är stängd.