Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Automatmetro,Esbo,Helsingfors,Miljö,Politik,Stad,Trafik

Stannar, stannar inte

6 maj , 2013, 11.27 Tommy Pohjola

 

20130506-112625.jpg

Metroledningens veckoslut var inget vidare. En fact finding mission till Nürnbergs metroprojekt slutade i publiceringen av en mager reserapport och så röt riksdagens justitieombud till om den laglösa metron. Polisen har precis begärt av Hbl mera information gällande de informationsbegäranden som tidningen gjort, vilket tyder på att en förundersökning inleds.

Och så Björkholmen.

Metrostationen på Björkholmen och allt bostadsbyggande runtom kring hotar bli så dyrt att stationens västra ingång öppnas långt efter västmetrons start. Kanske först om tio år. Under helgen skrev HS att metrodirektionen gett grönt ljus för att stänga hela stationen, alltså att tågen kör förbi Björkholmen.

Som det framgår av direktionens beslut har ett förslag om att hålla hela stationen stängd faktiskt framförts, och godkänts.

Är det inte möjligt att östra ingången byggs klart och stationen öppnar som planerat? Utreder.

,

Kommenteringen är stängd.