Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors

Stockholm igen!

11 mar , 2013, 16.35 Tommy Pohjola

 

Fotbollslandskampen mellan sportjournalisterna i Helsingfors och Stockholm firades under flera år i blåvita tecken. Nu har det blivit spö i tre matcher i rad. Senast i dag slutade The Kampen i svensk seger, 1–3 (0–0) i Talihallen.

Sverige var bättre på allt, även inkast.

Ärligt talat finns inte mycket att hälsa hem, okej Samuli Lehtomäkis snygga nickmål är en liten tröst, för så mycket bättre var gästerna. Finland ångade på i första halvlek när benen och huvudet fortfarande talade samma språk.

Martti Kuusela redogör för utgångsläget. Det var bra.

I pausvilan recenserade legendariske coachen Martti Kuusela Helsingforsarnas spel: Ni spelar svårt och utnyttjar inte ytorna som finns på flankerna. – Och vad gjorde vi bra, då? undrade Mr Gentleman Juha Kanerva (bakom Kuusela på bilden). Svar: Inget.

Efter humorpausen svängde spelet direkt. Det såg man. Bly i benen och tung i tanken. Sådan var hemmalagets koreografi. Både 0–1 och 0–2 kom på snabba kontringar. 0–3 likaså.

Nästa match spelas i Stockholm i juni.

Uppvärmning är för amatörer. Här granskas den stora spelytan.

,

Kommenteringen är stängd.