Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Stad,Trafik

HRT beklagar, biljettkontrollanterna ”gjorde sitt jobb”

3 Dec , 2012, 15.42 Tommy Pohjola

 

För en stund sedan skrev jag om HRT:s Facebookgate, eller vad man nu ska kalla det. Inte världens bästa PR kanske? Nå, nu har jag talat med kommunikationsdirektör Mari Flink på Helsingforsregionens trafik. Hon beklagar det skedda, ”kunderna är uppenbart missnöjda”, men påpekar att HRT:s biljettkontrollanter utför en lagstadgad uppgift.

– Tydligen var det så att en del av patrullen redan gjorde sitt jobb i en annan vagn på samma tåg. Av säkerhetsskäl ska biljettkontrollanterna arbeta ihop och därför kunde man inte reda ut saken [Anni Kosonens FB inlägg] på tågstationen.

Alltså ska passagerare som uppmanas visa upp biljetten vara blixtsnabba och dessutom vara förberedda på en extra åktur.

Enligt Mari Flink gjorde biljettkontrollanterna rätt när de sade till de unga kvinnorna att åka utan biljett från Dickursby på Vandasidan tillbaka till Parkstad i Helsingfors, men ”bäst skulle det ha varit om kunderna erbjudits en s.k. kontrollantbiljett.”

– Kunderna ska naturligtvis ersättas för vad de lagt ut, säger hon.

Mari Flink kan inte uttala sig om hur och på vilket sätt det munhuggits mellan passagerarna och biljettkontrollanterna, men då HRT har en miljon passagerare varje dag ”är det svårt att göra upp förhållningsregler för varje enskilt fall.”

– Kunderna får nu ett personligt svar.

, ,

Kommenteringen är stängd.